Seppo jo syntymästään Myös asiallisia kommentteja otetaan vastaan

YLE: Ensin meni ääni, sitten meni tekstitys.

YLE:ssä on mahdollisesti tehty jossain vaiheessa opintomatka Pohjois-Korean valtiolliseen televisioon ja omaksuttu sieltä joitain uusia journalistisia metodeja.

 

Metodeilla on ilmeisesti tarkoitus ollut vahvistaa YLE:n toimituksellista työkalupakkia. Nyt on uutena valikoimaan otettu näemmä äänen ja teksityksen poistaminen.

 

Kaksi esimerkkiä.

 

YLE:hän tunnetusti on maahanmuuttouutisoinnissaan ollut jatkuvasti maahanmuuttomyönteinen. Kun presidentti Sauli Niinistö avasi vuoden alussa valtiopäivät hän avauspuheessaan otti paljon aiempaa tiukemmin kantaa hallitsemattomaan maahanmuuttoon. Tämän minuutin pituisen, maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuneen puheenosan YLE häivytti kuuntelijoilta lähetysäänen puutteen takia. Kriittisen kohdan mentyä ohi ääni palautui jälleen normaalisti. Yle pahoitteli äänen puuttumista lähetyksen aikana, mutta totesi jälkikäteen että äänen puuttuminen juuri tässä puheen kohtaa oli pelkkää sattumaa.

 

Tänään puoleltapäivin YLE näytti aamuyöllä tapahtuneen USA:n presidenttiväittelyn uusintana ja tekstitettynä Suomen kansalle. YLE:hän on kaikkien suomalaisten puolesta avoimesti asettunut demokraattien ehdokkaan Hilary Clintonin puolelle. Katsoin aamuyön väittelyn suorana ja nyt uudelleen mielenkiinnosta ja journalistisen uteliaana, miten YLE esittää asian suomalaisille katsojille tekstityksen kautta. 

Mitenkä sattuikaan, ääntähän ei nyt tarvinnut poistaa, koska puhe ei ollut suomeksi, joten nyt otettiin työkalupakista tekstityksen poisto. Ja ainoa kohta koko väittelyssä, josta tekstitys poistettiin, koski koko väittelyssä Hilary Clintonin arinta ja pahinta asiaa, eli hänen 33 000 sähköpostin holtitonta käyttöä ja siitä tehtyä FBI:n tutkintaa. Tuossa parin minuutin tekstittömässä pätkässä Trump syytti lisäksi Hilary Clintonin miehen painostaneen syyttäjää jotta Hilarya ei asiasta virallisesti syyttettäisi. Hilary Clintonille ikävän kohdan mentyä ohi tekstitys palautui ja ruudun yläkulmassa YLE pahoitteli tekstityksen puuttumista.

 

Nyt jäämme odottamaan mielenkiinnolla YLE:n selitystä, oliko tekstityksen puuttuminen juuri tästä kohtaa väittelyä myöskin pelkkää sattumaa.

 

Heh.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ihan mielenkiintoisia vahinkoja. Yksi asia, joka itseänkin ihmetyttää suomalaisessa mediassa on Trumpin lyttääminen joka toisessa artikkelissa. Trump on median mukaan jo hävinnyt vaalit. Laittaa hieman miettimään miten objektiivinen suomalainen media on oikeasti.

Melkein samaa on yhdysvalloissa, mutta siellä kummankin puolen omat mediat toki hehkuttavat sitä, että toinen puoli on hävinnyt. Suomessa vain Trump on hävinnyt.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ole koskaan voinut käsittää, miten aikuiset ihmiset hurahtavat tällaisiin folioihin. Tuossahan ei tarvitse käyttää kuin hieman maalaisjärkeä ja päättelykykyä.

Sensuuri valtiopäivien avajaisissa olisi ollut täysi mahdottomuus, sillä presidentin puhetta taltioivat useat eri tiedotusvälineet. MIksi kukaan tietäisi etukäteen mitä presidentti aikoo sanoa, ja mikä POINTTI sen hiljentämisessä olisi? Ei yhtään mikään.

Tekninen vika siis, kuten Yleltä pahoiteltiin, ja asia korjattiin. Luuleeko joku tosissaan, että joku äänimies jonka onnistuminen on hänen omaa ammattikunniaansa, tahallaan töpeksii?

Samaten tuo kuulostaa tuiki tavalliselta tekniseltä vialta. Ajatteleeko blogisti, että ihmiset eivät osaa englantia ja siten teknisellä vialla voi aiheuttaa sensuuria?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siitä tavallaan pidän, että Seppo häviää väittelyn aina mieluiten sukupuolikorttia vilkuttaen. Se ei toki ole jalon sukupuolesi syy, että uskot hömppään. Hömppään uskominen ei ole sukupuolesta kiinni.

Ylen journalistinen agenda välitti presidentin puhetta joka tuutista kuten kaikki muutkin tiedotusvälineet, sinäkin tiesit sen sisällön heti, joten aika huono sensurointiyritys.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #6

Veljet, tätä mä tarkoitin.

Tämä nainen ei ymmärrä edes mitä eroa on selittämisellä ja väittelyllä. Vaikka sen selittämisen tekee rautalankaa vääntämällä.

Väittelyyn en ala, koska väittelyssä on tarkoitus saada myös älyllistä vastusta.

mikael torppa

Teräviä havaintoja Seppo. Yle:n uutisointi on ollut jo pidempään ala-arvoisella tasolla. Ikään kuin, kaikki uutisoitavat tapahtumat olisi Ylellä tulkittu vihervasemmistolaisen totuussuodattimen kautta. Yle ei näytä uutisoivan maailman tapahtumista mahdollisimman neutraalista näkökulmasta, vaan täysin vihervasemmistolaisesta näkökulmasta katsottuna ja suodatettuna.

Toisin sanoen, kun Reetta 80v ajattelee katsovansa puoli yhdeksältä Yle:ltä maailman uutisia, niin hän katsookin vihervasemmistolaista tarinankerrontaa siitä, miten maailman tapahtumat tulisi tulkita.

On selvää, että tällainen propaganda uutisointi muokkaa pitkässä juoksussa suuren yleisön käsitystä maailman tilasta ja moraaliarvoista täysin yksipuoliseen näkemykseen, koska ihmisille tarjoillaan uutiset valmiiksi vihervasemmistolaisittain pureskeltuna.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vihervasemmistolaiset puolestaan yleensä syyttävät YLE:ä maaperän muokkaamisesta suopiolliseksi NATO-jäsenyydelle.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kauhea sensuroiva Yle kyllä esittelee Niinistön puhetta ihan asianmukaisesti ja päästää hurmioituneet persutkin kaffepöydän herkkujen äärestä mölähtelemään kiitoksiaan: http://areena.yle.fi/1-3295787 Koko puhekin saattaa jostain löytyä, tuo pätkä nyt tuli ensin peräti parin sekunnin hakemisella vastaan.

Clintonin ja Trumpin väittelykin on Areenassa, sieltä vaan puolentoista tunnin tallenteesta nuuskimaan, että pätkiikö.

Oletteko te salaliittoteoreetikot koskaan kuulleet Occamin partaveitsestä?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Haha en tahdo mitään muuta kommentoida kun tuota Steiner-opettaja juttua Haha!! Henkilökohtaisesti kun on kokemusta Haha. . !! Helevetin hyvä!!

Toimituksen poiminnat