Seppo jo syntymästään Myös asiallisia kommentteja otetaan vastaan

Isot tissit ja sananvapaus

Laitoin tuohon otsikkoon tissit-sanan, koska sananvapaus. Olisin voinut laittaa myös eläköön sananvapaus-otsikon, mutta katson että sille lausahdukselle ei tässä ajassa löydy enää vastiketta.

 

Ihan oikeasti.

 

Länsimainen vapaa demokratia ja sananvapaus, jolle on rakennettu vahvaa perustaa toisen maailmansodan jälkeen, ja jonka symbolisena voittona voidaan Euroopassa pitää Berliinin muurin kaatumista ja itä-saksalaisten vapautta muuttaa Länsi-Saksan puolelle ja sanoa ilmoille mitä haluaa, se kaikki hieno idealismi ja sananvapaus jäi 90-luvun alkuun.

 

Katsokaa Eurooppaa nyt.

 

Suljettuja suita, suljettuja aiheita ja avointa itsesensuuria.

 

Ja ihan viimeisen kymmenen vuoden aikana.

 

Voi kilin vittu, en paremmin sano.

 

Mutta sanon kuitenkin, koska sananvapaus.

 

Lisäksi olen sovinisti, rasisti ja mahdollisesti myös alkoholin väärinkäyttäjä, vaikka mielestäni väärin on vain se, että hyvää Jim Beamiä pidetään pullossa vaan katseltavana.

 

Eiköhän tässä tullut kaikki oleellinen.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Seppo Hildén

Opiskelin 80-luvulla kaiken, mitä Helsingin yliopisto keksi vain viestinnästä opiskelijoille opettaa. Hyvin tiedoin.

ja näemmä ihan turhaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kummasti se historia vaan unohtuu, kuinka vapaata oli keskustelu Suomessa 60-70 luvulla ? No, ei ollut. Siitä piti maantieteellinen asema ja rähmällään olo huolen.

Nyt on ilmassa ihan samoja piirteitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vapaus sanoa ei tarkoita, että olisi isot tissit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta jospa hän tarkoitti, että sananvapauteen kuuluu mahdollisuus todeta ääneen tissien isous.

Mutta entäpä silloin kultaisella 60-luvulla? Mitä tapahtui Hannu Salamalle, kun hän kirjoitti teoksen, jossa esiintyi sana Jeesus ja muutama kirosana samassa lauseessa? Jossain mielessä elämme nykyään kuitenkin paljon laajemman sananvapauden piirissä.

Taisipa Irwin Goodmannin levyistäkin suurin osa olla yhteen aikaan Yleisradiossa esityskiellossa, ja muita radioitahan ei ollutkaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei sananvapaudessa ole juuri muuta ongelmaa kuin se, että ei yhtään ymmärretä mitä se tarkoittaa. Tietämättömyydestä ja sivistymättömyydestä on tullut kansantauti. Sillä ylpeillään ja luullaan, että ollaan hyvinkin kovia jätkiä.

Tyhmälle mölisijälle nauraminen, vastaanväittäminen tai toisen esittämät, öyhötyksen kumoavat paremmat argumentit eivät ole sananvapauden rajoittamista, vaikka kuinka väittelyn häviäminen harmittaisi. Ja joitakin ajatuksia tai toimintaa nyt vaan pidetään tyhmänä ja vääränä nyky-yhteiskunnassa. Epäkorrekti erimielinen ei ole vapaustaistelija tai terävä toisinajattelija vain huutelemalla, että katsokaa, minäpä olen eri mieltä.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"sanoa ilmoille mitä haluaa, se kaikki hieno idealismi ja sananvapaus jäi 90-luvun alkuun."
Implikoitko, että sananvapautta oli tässä idealistisessa tarkoituksessa koskaan ollut olemassakaan?

Hilden hyvä... olen hyvin pahoillani. Minä olen vain yksi ihminen. Tämä järjestelmä on aina toiminut näin. Näin se tulee aina toimimaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miltei mykistävä blogikirjoitus.

P.S. Valhallassa odottaa simaa lypsävä vuohi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Yhtä suuri virhe kuin vain katseltavana pitäminen on koko pullon juominen kerralla. Tosin en ole koskaan Jim Beania maistanut, joten en tiedä, onko olemassa hyvää Jim Beania. Suhtaudun kuitenkin epäillen amerikkalaisiin verrattuna skotti- ja irkkuviskeihin.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Milloin Suomi ja suomalaisuus vapautuu riippumattomaksi vierasmääräisyydestä...?... Emansipaatio tarkoittaa vapautumista vierasmääräisyydestä, tulemista riippumattomaksi jostakin. Alun perin latinankielinen sana emancipatio tarkoitti pojan julistamista täysivaltaiseksi kansalaiseksi, vapauttamista isän holhouksesta. Nykyisin käytetyimmässä merkityksessä emansipaatiolla tarkoitetaan naisten vapautumista patriarkaatin ylivallasta ja tulemista tasa-arvoisiksi miesten kanssa. Tämän ohella käsitettä käytetään kuitenkin myös alussa esitetyssä yleisemmässä merkityksessä, mistä on esimerkkinä vaikkapa filosofi Jürgen Habermasin käyttämä käsite emansipatorinen tiedonintressi.

...eikö olisi jo korkea aika miesten emansipaatiolle... toisin sanoen, kalukukkaro ja pakarat esiin, kiitos...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Emansipaatio

https://www.google.fi/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi...

Seppo Hildén

Turha mennä 60-luvun Suomeen kommenteissa.

Minä kommentoin suomalaista sananvapauden hienoa emansipaatiota joka tapahtui Kekkosen jälkeen 1980-luvulla. Nyt 2010-luvulla sananvapaus on jälleen ottanut rajusti takapakkia.

Vitun itsesensuroivat päätoimittajat.

Toimituksen poiminnat