Seppo jo syntymästään Myös asiallisia kommentteja otetaan vastaan

Suomessa asuu omalaatuinen kansa

Näin Kalevalan päivän kunniaksi on hyvä muistuttaa päättäjillemme, millaista maata ja kansaa he oikein johtavat.

 

Tarvetta asian muistuttamiseen näyttää olevan, sillä päättäjillä näyttäisi olevan hukassa sekä johtajuus että minkälainen kansa täällä asuu.

 

Johtajuus-asiassa heitä en voi auttaa, mutta kylläkin voin kertoa, minkälaista kansaa he johtavat.

 

Minä sanon sen tähän alkuun nyt ihan suoraan että vittumoista ja kuolemaa halveksivaa kansaa.Pakko, sillä muutenhan täällä ei pärjäisi.

 

Aikonaanhan tänne Pohjolan perukoille jaksoi tulla vain kaikkein sitkeimmät ja vittumoisimmat tyypit asuttamaan tätä kaukaista kolkkaa. Tällaisissa rankoissa olosuhteissa, jossa kylmyys, villipedot ja lyhyet kasvukaudet loivat ainaisia hengen lähdön uhkia, vaadittiin selviytymiseen juuri noita edellämainittuja ominaisuuksia. Vähästä ei voinut antaa periksi tai säikähtää. Eli tämä kansa on saanut alkuhistoriassaan hyvän geeniperimän.

 

Siksi tämän kansan suhde kuolemaankin on omalaatuinen, sanoisinko jotenkin arkipäiväisempi ja läheisempi.

 

Ei siis mikään ihme että suomalaiset ovat kautta aikain tämän omalaatuisen kuolemasuhteen kautta jalostuneet myös kovaksi soturikansaksi. Kansalliseepoksemme Kalevela vahvistaa myös saman asian. Sehän on täynnä tappamista ja kostoretkiä.

 

Itsenäisyytemmekin saavutettiin siten, että ensiksi ajettiin venäläiset maastamme ja alettiin vasta sitten tappamaan toisiamme. Vaikka siihen itsenäisyyteen olisi riittänyt ihan hyvin, että vieraan vallan edustajat olisi vain ajettu maasta pois ja julistauduttu itsenäiseksi. Mutta eihän suomalaiset halunneet itsenäisyyttäkään saavuttaa ilman kunnon veljestappelua.

 

Onneksi venäläiset luulivat erheellisesti 1940-luvun taitteessa, että tämä juuri itsenäistynyt pieni maa ei uskalla laittaa miehiään hengenvaaraan ylivoimaista sotilasjoukkoaan vasten. Nekään raukat eivät tajunneet tarpeeksi ajoissa, millainen kuolemaa pelkäämätön kansa heidän lähinaapurinaan on. No nyt tietävät, kun kahteen kertaan kävivät tapattamassa miehiään oikein urakalla tuossa rajan pinnassa. Tuskin uskaltavat tulla vähään aikaan joukkoineen kuikuilemaan rajan tälle puolelle.

 

Suomalaisille kuolema on hyvin läheinen ja rakas asia myös viihteen puolella. Tämä on ainoa maa, jossa onnellinen loppu tarkoittaa elokuvassa sitä, että pääosan esittäjä kuolee. Lukemattomat ovat ne Suomi-Filmin elokuvat, jossa pääosan esittäjä syöksyy kosken kuohuihin lopussa. Siinä toteutuu samalla antiikin aikainen hyvän näytelmän vaatima katharsis, eli puhdistuminenkin kirjaimellisesti. Elokuvateattereista lähtee tällaisen elokuvan jälkeen aina ulos hymyileviä ja esitykseen tyytyväisiä ihmisiä.

 

TV:n katselluin ohjelma on luonnollisesti joka itsenäisyyspäivänä lähetettävä kansalliselokuvamme ”Tuntematon sotilas”. Toivotuin kansalaisten YLE:ltä toivoma uusintasarja on vuodesta toiseen taasen Mikko Niskasen ohjaama Tv-sarja ”Kahdeksan surmanluotia”. Se kertoo kovia kokeneen pienviljelijäperheen elämästä ja sen isästä, joka ampuu TV-sarjan lopussa neljä poliisia hirvikiväärillään. Ei ihme että se on toivelistan kärjessä, sillä TV-sarjassahan kiteytyy kaikki oleellinen tästä kansasta. Kuoleman vapauttava voima sekä viranomaisviha.

 

Tämä arkipäiväinen ja osin ihailevakin suhde kuolemaan selittää myös sen, että suomalaisten yksi suositummista vapaa-ajan harrastuksista on itsemurhien teko.

 

Kiteytettynä poliitikoille, tämä kansa ei pelkää kuolla ja se on valmis käyttämään väkivaltaa aina kun hyvä tilaisuus tulee. Nyt näyttää siltä, että sellainen hyvä tilaisuus on jälleen tulossa, ja poliitikot ovat jopa itse rakentamassa tällaista tilaisuutta. Pyytämällä muualta maailmalta armeijaikäisiä miehiä maahamme sankoin joukoin keskuuteemme asumaan, ei tarvitse olla mikään Einstein tajutakseen. mihin se tällaisen soturigeeniperimän omaavan kansan keskellä voi johtaa.

 

Minä epäilen että pippaloihin. Ja niissä pippaloissa ei sitten jaeta kyllä mitään eurooppalaisia poskipusuja.

 

Ps. Olemme kansa, joka haluaa makeistenkin maistuvan kitkerän suolaiselta, sillä suosituin makeisemme on salmiakki. Kertonee myös jotain meidän omalaatuisuudesta.

 

Hyvää Kalevalan päivää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kalevalan päivän kunniaksi on hyvä muistaa Suomen vesistöalueella elävä legenda virrassa ajelehtivasta lastusta, ja mitä sitten tapahtuikaan :)

Hyvää Kalevalan päivää Sinullekin

Seppo Hildén

Ei muuten mikään ihme että Euroopassa juuri Suomessa miehet alkoivat perustaa Soldiers of Odin-tapaisia turvallisuuspartiota kun maan turvallisuustilanne alkoi heikkenemään. Kyllä niillä suomalaisten soturigeeneillä on jotain tekemistä asioiden kanssa.

Toimituksen poiminnat