Seppo jo syntymästään Myös asiallisia kommentteja otetaan vastaan

Itsenäisyydellä ei ole hintaa

Minä olin aikaisemmin luullut, että Suomen itsenäisyydellä ei ole hintaa.

 

On sillä,  ja hinta on 350 000 - 500 000 euroa.

 

Sen verran Suomen ulkoministeriö kuulemma säästää kun se tänä vuonna peruu kaikissa ulkomaan suurlähetystöissään itsenäisyyspäivämme juhlimisen.

 

Ei taida itsensäisyytemme olla poliitikoille niitä kärkihankkeita.

 

Kohta ne varmaan muuttaa itsenäisyyspäivämmekin palkattomaksi arkipäiväksi. Mitäs sitä pieni ja vieraskorea maa omaa itsenäisyyttään juhlimaan.

 

Liputetaan jatkossa vaan ruotsalaisuuden ja YK:n päivää.

 

Voi perkele. Ja sama toisella kotimaisella, fy fan.

 

Valtio velkaantuu joka tunti 700 000 euroa. Itsenäisyyspäivänäkin, joulukuun kuudes, velkaa kerkiää tulla 24 tunnissa vajaa 17 miljoonaa euroa. Mitä yksi puolen tunnin lisävelka siinä painaa jos edes kerran vuodessa juhlittaisi maailmallakin pienen Suomen kovalla hinnalla hankittua itsenäisyyttä.

 

Sitä paitsi sen puolen tunnin lisävelan voisi jättää helposti ottamatta kun jättää vain yhden heikosti työllistyvän turvapaikanhakijan ottamatta maahamme. Siinä valtio säästää parin eri kansainvälisen tutkimuksen mukaan 500 000-1 200 000 euroa.

 

Itse asiassa tuolla summallahan sitä ei tarvitsisi evätä kun yksi turvapaikanhakija joka toinen vuosi.

 

Tänä vuonna turvapaikanhakijoita on tullut maahamme jo 20 000. Yksi vähemmän ei varmaankaan kirpaise pahasti.

 

Etenkin kun sillä saataisiin juhlat pystyyn suurlähetystöissämme ympäri maailman.

 

Siis itsenäisyytemme kunniaksi.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kyllä toi on ihan linjassa sen kanssa, että itsenäisyyttä ollaan vähissä erin luovutettu ilmaiseksi pois. Luovutetaan päätäntävaltaa EU:lle, lupaudutaan Naton isäntämaaksi, annetaan kansallisomaisuutta ulkolaisille kaivosyhtiöille, tehdään TTIP kauppasopimus, velkaannutaan ulkolaisille pankkiireille, avataan rajat, jne.. Itsenäisyyspäivää voidaan viettää kotimaassa historiallisena muistojuhlana ja anarkistien yleisenä mellakointipäivänä, mutta muuten juhlaan ei ole kovin paljon aihetta.

Oscari Wirola

Muuten, eräältä suurlähettiläältäni saamani tiedon mukaan, ei lähetystö saa edes sponsoreiden avulla järjestää juhlia. Syynä on lähinnä se, että paikalla palkatulle henkilökunnalle tulee ylityötunteja. Ne ovat siis tosi kalliita! Tällaiset selitykset ovat ministeriön taholta aivan yhtä fabulaa!

Kyllä itsenäisyyttä pitää juhlia maamme lähetystöissä. vaikka ei sitten mitään muuta juhlittaisikaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä syytä on säästää kun näitä juhlijoita tulee Irakista aivan tänneasti ja muualtakin meidän maksettavaksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Ne tulee sinne Suomeen kun meitä ulkosuomalaisia on miljoona. Edes vähän paikkaamaan aukkoja.

Kaarina Piipponen

Kun kirjoitit Suomen itsenäisyydestä ja sen juhlistamisesta, jäin miettimään sitä, että kuinka itsenäinen Suomi nykyään onkaan. Onko Suomella 100 prosentin itsenäisyys vai 50 % vai 20 % vai 10 % vai onko se peräti miinuksella.

Ulkomaan suurlähetystöissä itsenäisyyspäivämme juhlimista ei saa missään tapauksessa peruuttaa. Niissä voisi pitää ajanhenkeen sopivat nyyttikestit ja jokainen kutsuttu voisi tuoda mieleistään tarjottavaa ja pöydällä voisi olla iso kolehtilaatikko, joka menisi Suomen velkojen lyhentämiseen.

Ja samalla tavalla voitaisiin viettää tulevat Itsenäisyysjuhlat Helsingin Presidentinlinnan juhlasalissa. Tai vaihtoehtoisesti kaikki kutsuvieraat voisivat mennä Hakaniemen torille viettämään Hurstien järjestämiä linnanjuhlia. Ja siellähän voisi olla kaksi kolehtilaatikkoa.

Seppo Hildén

En tarkastele tässä Suomen itsenäisyyttä tuossa mielessä, vaan siinä, että jokaisen maan tärkein juhlapäivä on sen itsenäisyyspäivä.

Suomen itsenäisyys on taisteltu suurin uhrauksin. itsenäisyydenpäivän viettoa ei pidä jättää väliin säästösyistä tai mistään muustakaan syystä. Jopa sota-aikana juhlittiin itsenäisyyspäivää niin rintamalla kun kotirintamallakin. Suomen talous ei kaadu kerran vuodessa tapahtuvaan itsenäisyyspäivän juhlintaan, mutta siinä säästäminen ja juhlien peruuttaminen loukkaa mielestäni jokaista Suomen kansalaista.

Kaarina Piipponen

Et tarkastellut niin, kyllä sen ymmärsin.

Ne erilaiset juhlat olivat omaa mietintääni siitä Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvään asiaan.

Tiedän kyllä erittäin hyvin, että miten suuria uhrauksia on itsenäisyyden eteen silloin on tehty. Ei siitä tarvitse marmattaa

Jos se oli sinusta loukkaava, niin poista se.

Kaikkihan ymmärtävät itsenäisyyden tärkeyden.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #6

Ei viestisi ollut loukkaava.

Mielestäni poliitikot eivät ymmärrä itsenäisyysjuhlien tärkeyttä perumalla ne 72:ssa ulkomaan suurlähetystössämme ja kutsumatta asemamaan tärkeitä henkilöitä juhlimaan kanssaan Suomen itsenäisyyspäivää.

Ja sitten nämä samat poliitikot ovat samaan aikaan huolissaan kaikesta ulkomaalaisiin liittyvästä, että mitäköhän ne meistä ajattelevat.

Huokaus.

Valtio antoi viran mutta Herra ei näköjään järkeä.

Valitettavasti.

Kaarina Piipponen Vastaus kommenttiin #8

OK

Ehkä ne vielä jossain vaiheessa tulevat ymmärtämään.

Sitten vielä lisäys. Minun sukulaisesta, joka oli siinä sodassa mukana, niin hänestä ja muistakin sotilaista on kirjoitettu jopa kaksi kirjaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sota-aikana olimme vielä itsenäisiä ja taistelimme itsenäisyyden.
Nyt itsenäisyytemme on menetetty EU:le vapaaehtoisesti.
Kerma juhlikoon Suomessa aikaansaannoksiaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Juhlimisestako se on kiinni? Minä kun luulin, että itsenäisyys on sitä, että päättää omista asioistaan. Suvereeniteettiä.

Sitä ei ole ollut pitkiin aikoihin. Nuo nyt ovat korkeintaan vaan seurausta ja todellisuutta.

Pitäisi olla itse kunkin hereillä, silloin kun ne todelliset liikkeet tehdään, eikä itkeä kaatunutta maitoa.

Kaikille kelpaa kyllä pullamössö, mutta kukaan ei halua maksaa siitä.

Heli Hämäläinen

Siirretään itsenäisyyspäivä joulukuun 6. päivää seuraavaksi sunnuntaiksi. Voidaan olla sekin päivä töissä. Suurlähetystöt voivat jakaa glögiä ja piparkakkuja jo perjantaina virka-aikana, mutta itsenäisyyspäivän osuessa perjantaiksi, tilaisuus siirtyy siitä seuraavaksi maanantaiksi virka-aikana pidettäväksi.

Toimituksen poiminnat