Seppo jo syntymästään Myös asiallisia kommentteja otetaan vastaan

Meillä on unelma...oikeasta uutisesta

Viime viikon tiistaina järjestettiin Helsingin ydinkeskustassa, kansalaistorilla, rasisminvastainen kansalaistapahtuma nimeltä ”Meillä on unelma”. Se keräsi HS:n uutisen mukaan yli 10 000 ihmistä kannattamaan monikulttuurillista Suomea. (http://www.hs.fi/kulttuuri/a1437965830756)

 

Tässä uutisessa HS:n toimitus ei ollut osannut tulkita oikein kun osallistujien lukumäärän.

 

Ja siitäkin HS teki aivan väärän johtopäätöksen.

 

Että nyt suomalaiset kannattaa monikulttuurisuutta sankoin joukoin. Vaikka 98 % helsinkiläisistä pysyi poissa kotikaupunkissaan järjestetystä tilaisuudesta. HS sanoi sitä kannatukseksi. Suomen jääkiekkojoukkueen voittaessa maailmanmestaruuden 1995 hieman sivummalla keskustasta olevalle kauppatorille kerääntyi 100 000 ihmistä. Sitä voi jo sanoa kannatukseksi.

 

Oikeastihan kansalaistorilla järjestettiin ilmaiskonsertti, jonne oli saatu esiintymään sellaisia kovan luokan nimiä kun Anssi Kela, J.Karjalainen, Jukka Poika ja Tuure Kilpeläinen. Maija Vilkkumaata, joka oli lehden mukaan myös paikalla esiintymässä, en laske kovan luokan nimeksi.

 

Minä olisin kyllä näiden artistien agentteina hieman huolestunut tulevista levy-ja keikkamyynneistä kun eivät enempää saaneet yhdessäkään kerättyä porukkaa paikalle. Jos olisi sama tilaisuus järjestetty aikoinaan vaikkapa heti Anssi Kelan hienon ”Nummela”-levyn jälkeen niin paikalle olisi tullut jo yksistään 30 000 Anssi Kela-fania.

 

Oli HS:n uutisten mukaan paikalle saapunut puhumaan yleisölle myös poliitikkoja kuten Tuomioja, Arhinmäki, Biaudet ja Yanar, mutta näiden uskon vähentäneen paikalle saapujia vain parin tuhannen ihmisen verran.

 

Itse pidän tuota 10 000 henkilöä Helsingin keskeisellä paikalla, päärautatieaseman vieressä, jossa normaalistikin haahuilee tuohon aikaan illasta runsaasti väkeä, yllättävän vähäisenä. Täällä Alppilassa Alppipuiston ilmaiskonsertitkin vetää jo 5 000 ihmistä vaikka keskustasta on tänne pari kilometria matkaa ja esiintyjät on paljon nimettömämpiä.

 

En uskalla edes arvailla paljonko ihmisiä tuohon monikulttuurisuustilaisuuteen olisi vaivautunut edes tulemaan jos kansalle ei olisi tarjottu eturivin artisteja (paitsi siis Vilkkumaa) ilmaiseksi esiintymään.

 

Jos tällä tavalla tehdään uutisia ja johtopäätöksiä, kuten HS teki, uutisten tekeminen saa aivan uuden ulottuvuuden.

 

Ajatelkaapa jos joku saisi päähänsä pistää pystyyn monikulttuurisuutta vastustavan tilaisuuden ja tilaisi paikalle Springsteenin laulamaan, niin paikalle saataisiin helposti 100 000 ihmistä ja siinä sivussa uutinen, että suomalaiset vastustavat monikulttuurisuutta suurin joukoin.

 

Siis HS:n logiikalla.

 

Ps. Menisin kyllä kuuntelemaan Springsteeniä vaikka tilaisuus olisi nimeltään Suomi ainoastaan ruotsinkieliseksi maaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

"Oli HS:n uutisten mukaan paikalle saapunut puhumaan yleisölle myös poliitikkoja kuten Tuomioja, Arhinmäki, Biaudet ja Yanar, mutta näiden uskon vähentäneen paikalle saapujia vain parin tuhannen ihmisen verran."
-- Tämä oli hauska. :D

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mie tulisin siun kaa kuuntelemaan Springsteenia!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Muuten ihan hauska, mutta Vilkkumaan dissaus on täysin käsittämätöntä.
Anssi"ne latas mun levyn ilmaiseks, nyyh"-Kelan lausuntaa ei kuuntele erkkikaan edes kännissä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Paljonko tulisi osanottajia jos järjestettäisi mielenosoitus monikulttuurisuutta vastaan?

Seppo Hildén

Tuollahan se on vastaus blogissa. Helsingissä 100 000 kevyesti jos Springsteen saataisiin paikalle ilmaiseksi soittamaan.

Voisi mennä 150 tuhattakin rikki.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun tuhopoltetun Tyrvään Pyhän Olavin Kirkko avattiin uudelleen restauroituna, eräällä taidesivustolla kehuttiin kuinka paljon väkeä muutamien taiteilijoiden teokset, jotka oli maalattu kirkkoon, vetivätkään paikalle Kirkon avajaisiin. Esitin tällöin kysymyksen, että jos järjestän taidenäyttelyn Itikseen, ovatko kaikki kauppakeskuksessa kävijät tulleet katsomaan taidettani? Vastausta en koskaan kysymykseeni saanut, koska se olisi väkisinkin ollut kirjoittajan oman mielipiteen vastainen.

Uskoisin että ilman -Meillä on unelma- tapahtumaa ja paikalla olleita irtopisteitä kerääviä poliitikkoja, pelkillä kyseisillä bändeillä olisi saatu enemmän väkeä paikalle. Esimerkiksi itse olisin mennyt paikalle jos tapahtumassa olisivat olleet pelkät bändit esintymässä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>>"vaikka tilaisuus olisi nimeltään Suomi ainoastaan ruotsinkieliseksi maaksi."

Nostan hautausavun ennakkoni (eläkkeeni) mieluimmin vaikka kruunuina kuin ruplina.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tulisiko Sprinsteen esiintymään monikulttuurisuutta vastustavaan tilaisuuteen?

Kari Ahveninen
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei tulisi, ei edes rahan voimalla.

mikael torppa

Erittäin terävä blogikirjoitus Sepolta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juu, taattua Seppo-laatua. Pidän miehen tavasta tarkastella ympäröivää maailmaa (samaa mieltä myös siitä, että YLE:n suosikki Vilkkumaa alkaa olla ärsyttävä linssi- ja radiolude).

Heille, joille Seppo on tuntematon kirjoittaja (harvat blogit): lukekaa "Katse tulevaisuuteen" tai vaikkapa "Vitutti olla väärässä".

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kuinka monta 32 jalan konttia tarvitaan tuolle 10000:lle, jotka voisivat puffata vain viltillä varustetulla rap/aikuisviihdeparin Välimeren elämyskonttimatkaa vieläpä YLE:n onlinessa. Sehän varsin sopivaa kuunnella edistyksellisiä artisteja, joilla soittovehkeiden nupit on kaakossa, mikä toisaalta peittää äänet yhdessä kontissa, jossa kylmyyden ja varusteiden puutteen takia on hakattava päätä seinään niin kauan kun tulee oksennus.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos olisin Tuomioja, Arhinmäki, Biaudet tai Yanar, en menisi puhumaan tilaisuuteen, jonka järjestäminen sataa poliittisen vastustajan laariin.

Jos taas olisin 'artisti', en jättäisi käyttämättä sellaista esiintymistilaisuutta tai tapahtumaa, jonka taustalla häärii Radio Helsingin toimittaja: Siinähän voi pudota soittolistalta ja teosto-tulovirta ohentua.
Mutta minähän en ole artisti. Vain pianon pimputtaja. :-)

Käyttäjän NikoPalmu kuva
Niko Palmu

Toivon vaan, että lupa menettely oli sama ”Meillä on unelma” ja esimerkiksi AC/DC:n mielenosoituksessa. Eli ilmoitus riittää.

Muuten kyllä Vilkkumaa kuuluu koviin nimiin.

Toimituksen poiminnat