Seppo jo syntymästään Myös asiallisia kommentteja otetaan vastaan

Suomalainen mies on katoamassa maailmankartalta

Suomalainen mies ei puhu eikä pussaa, ei näytä tunteitaan ja vielä vähemmän puhuu niistä. Suomalainen mies on myöskin jääräpäinen, tapoihinsa pinttynyt ja suhtautuu epäileväisesti kaikkeen uuteen ja outoon sekä etenkin ulkomaalaisiin. Suomalainen mies on juro, ei harrasta small talkkia, vaan viihtyy enemmänkin metsässä omien ajatustensa parissa. Lisäksi suomalainen mies pukeutuu yksipuolisesti, syö epäterveellisesti ja juo monipuolisesti. Ja vauhtiin päässyttä suomalaista miestä ei pysäytä kun poliisi tai saunavuoro.

 

Ja tässä oli vain osa suomalaisen miehen hyvistä puolista.

 

Nämä kaikki edellä esitetyt hienot piirteet erottavat suomalaisen miehen kaikista muista maailman miehistä. Näiden piirteiden takia suomalainen mies on maailmalla arvostettu, uniikki, ainutkertainen luonnonlapsi, tai niinkuin ranskalaiset sanoisivat, chic.

 

Mutta nyt tämä kaikki on vakavasti uhattuna. Suomalainen mies on katoamassa maailmankartalta.

 

Suomalainen mies on selvinnyt historian saatossa niin 1300-luvulla raivonneesta paiserutosta eli mustasta surmasta kun 1600-luvun lopun ja 1860-luvun puolenvälin jälkeen tulleista suurista nälänhädän vuosista. Suomalainen mies on siinä sivussa lisäksi joutunut taistelemaan olemassaolostaan vähän väliä veli venäläisen kanssa. Ja taisipa viimeisessä kahdessa sodassa niiden riveissä olla muutama venäläinen siskokin.

 

Tautiepidemiat, hallavuodet ja niitä seuraavat nälänhädät, sekä tappelut venäläistenkin kanssa suomalainen mies on selvittänyt ja tulee selvittämämään jatkossakin, ne eivät suomalaista miestä uhkaa. Mutta nyt on näköpiiriin hiipinyt noita kaikkia paljon vakavampi uhka, joka todennäköisesti tulee poistamaan suomalaisen miehen maailmankartalta jo seuraavan sukupolven aikana.

 

Ja se uhka on ryhmähali.

 

Perinteinen suomalainen mies ei ymmärrä tällaista Suomeen rantautunutta ryhmähalia. Jos suomalainen mies halailee, niin siinä on silloin aina tosi kyseessä. Joko lapsenteko tai vähintäänkin sen harjoittelu. Muu halailu on turhaa ja akkamaista touhua.

 

Ryhmähali on suomalaisen nuoremman sukupolven naisten salakavala keino yrittää muuttaa suomalaiset miehet samanlaisiksi naismaisiksi poskisuudelmia ja halauksia jakaviksi miehiksi, joihin he ovat trendikkäissä Euroopan maissa reissatessaan törmänneet ja joita he ovat kotona kotisohvalta naisille suunnatuissa ulkomaisissa saippuasarja-ohjelmissaan nähneet.

 

Tämä salakavala käännytystyö on saanut rauhassa levitä jo hyvän tovin, ja valitettavasti nuoremmat naiset ovat onnistuneet opettamaan jo poikaystävänsä näille suomalaiselle miehelle oudoille tavoille. Olen omin silmin saanut todistaa julkisilla paikoilla monta kertaa, kuinka nuoret miehetkin jo ryhmähalivat toisiaan tavatessaan.

 

Täytyy sanoa veljet, että se ei ole kaunis näky.

 

Myös vanhemmat naiset ovat liittyneet viime aikoina tähän käännytystyöhön. Nykyään on vaikeaa käydä missään sukulaisissa ilman että heti pihalla on jo naisväki kädet ojossa, että tulehan Raimo, halataan nyt mekin vähän. Viisikymppiset Raimot ovat ihan ihmeissään tästä muuttuneesta tilanteesta. Ennen riitti jos vähän silmillä kaukaa katsoi ja päällään nyökkäsi sukulaisnaisille tapaamisen merkiksi, tai pahimmassa tapauksessa ehkä joutui nopeasti käsipäivää sanomaan. Mutta että nyt pitää kaikki paikalla olevat naisukulaisetkin halata. Kyllä jos Raimo saisi valita, niin se ottaisi mieluummin rintaansa vasten vaikka pari tuumaa puukosta.

 

Sillä jossain se meidän miestenkin raja menee. Ja naisille tiedoksi, se raja menee siinä puolentoista metrin päässä jota lähemmäksi ei kannattaisi suomalaista meistä ängetä.

 

Antakaamme veljet tämä silti naisillemme anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät. Tai siis, naisten ollessa kyseessä, he vain eivät luonnollisesti ymmärrä mihinkä tämä halikäännytystyö lopulta johtaa. Kuten veljet hyvin tiedämme, naisille tuo kokonaisuuksien ja etenkin syy- ja seuraussuhteiden hahmottaminen ei ole yhtä helppoa kuin meille miehille. Mutta tämähän ei ole meidän miesten vika, luonto nyt vaan päätti antaa aikoinaan naisille neljä miljardia aivosolua vähemmän.

 

Tässä naisille muistutuksena kuitenkin hieman sitä isoa kuvaa, mihin tällainen miesten naisistaminen voi johtaa. Otetaan esimerkit vaikkapa ihan valtiotasolta. Muistanette TV-uutisissakin näytetyt Neuvostoliiton johtajan Breznevin ja DDR:n johtajan Honeckerin aina tavatessaan toisilleen jakamat halaukset, poskisuudelmat ja taisipa osa suudelmista mennä suoraan suullekin. Eihän tällaisesta miesten naismaisesta käytöksestä voi mitään hyvää seurata. Eikä siitä seurannutkaan. Molemmat valtiot katosivat maailmankartalta.

 

Suomestakin löytyy jo tällaisia huolestuttavia valtiopoliittisia esimerkkejä halimisen tuhoisasta vaikutuksesta. Kokoomus valitsi puolueensa johtoon ja samalla pääministeriksemme viime kesänä Stubbin, joka halailee ja poskipussailee kaikki käsiensä ulottuville saavat sukupuoleen katsomatta. Mikä on ollut seuraus? Kokoomuksen kannatus on tippunut kun lehmän häntä Stubbin valinnan jälkeen. Eikä pidä ihmetellä miksi Stubbin johtama hallituskin on vaarassa kaatua viikottain kun siellä pohditaan mieluummin nykyään sitä kuka saa halia kenenkin kanssa kun kuinka saada Suomen asiat kuntoon.

 

Entäs sitten Ruotsissa. Naapurimaamme salli miehilleen armeijassaan naismaisia tapoja, eli sinne sai tulla pitkässä tukassa. Naiset, muistanette varmaan kuvat ruotsalaisista pitkätukkaisista miessotilaista hiusverkot päässä. No mihinkä tämä sitten johti? Siihen, että Ruotsissa ei ole enää yleistä asevelvollisuutta eikä kunnon armeijaa.

 

Myös omien Puolustusvoimiemme kehityksestä kannattaa olla huolissaan. Puolustusvoimat hyväksyi naiset armeijaan vuonna 1995 ja sen jälkeen onkin menty sitten aika haipakkaa alamäkeä. Armeijan reservivahvuus on tippunut yli puolella, varuskuntia on lakkautettu urakalla ja yksi armeijan perusasioista, sotilaita kasvattava simputtaminenkin on kielletty siellä jo kokonaan. Kun aiemmin päiväohjelmaan oli alokkaille rastikoulutuksen aiheiksi laitettu toimistokäyttäytyminen, ilmoituksen tekeminen sekä esimiehen tervehtiminen, niin naisten tulon jälkeen niiden aiheet ovatkin yleinen palvelusohjesääntö, simputuksen ehkäiseminen sekä turvallisuuspolitiikan perusteet. Kohtahan tämä menee veljet sellaiseksi, että naisten takia siellä joudutaan varmaan ottamaan rastikoulutuksen aiheeksi myös kuinka kohdata vihollinen taistelutilanteessa vahingoittamatta tätä.

 

Voi helvetin helvetti.

 

Pystyttekö veljet ajattelemaan, että itsenäisyyspäivisin TV:stä näytettävässä Tuntemattomassa sotilaassa Rahikaiset sun muut kokoontuisivat ryhmähaliin ennen kun lähtevät ensimmäisessä taistelussaan ylittämään sitä suota. Kohta pitää pystyä, sillä eiköhän siitä sellainenkin versio tehdä nykyisen tilalle jos kehitys menee tätä rataa.

 

Suomalaisesta miehestä tehdään ryhmähalilla ja poskipusuilla hiljaa ja salakavalasti naismainen mies ja lopulta kukaan ei enää kiinnitä huomiota, jos vaikka Linnan juhlia laitetaan selostamaan miestoimittaja, joka kommentoi katselijoille pelkästään naisten yllä olevia asuja.

 

Veljet, tämä päivä ei ole kaukana.

 

Ps. Nuorempi miessukupolvi ollaan kohta menetetty ja kun meistä vanhemmista ryhmähalittomista miehistä aika jättää, voi perinteisen suomalaisen miehen mallia käydä ihailemassa enää Helsingin päärautatieaseman pääoven molemmilla sivuilla olevista kivimies-patsaista. Siinä suomalaisen miehen jäyhyys, ilmeettömyys ja jämäkkyys lyö kauniisti kättä suomalaisen harmaan graniitin kanssa. Kuvanveistäjä Emil Wickström on onnistunut kuvaamaan suomalaisesta miehestä sen olennaisen.

 

Pakko lopettaa, vetää ihan sanattomaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä tuo yllä kerrottu on oikein kuvattua nykytodellisuutta! Johtopäätökset ovat oikeita ja kerrassaan kuvaavia, suomalainen mies on katoamassa. Jälkipolville voidaan vain näyttää tuntemattomasta sotilaasta, minkälaisia miehet olivat ennen kun olivat miehiä.

Onneksi yllä kerrottu koskee toistaiseksi vain pääkaupunkiseutua ja korruptoitunutta kermaa ja sitä pintaliitoporukkaa, jotka ovat muualla käyneet oppimassa vieraille tavoille. Kyllä näistäkin vielä osa oppii takaisin suomalaisille tavoille kun tarve vaatii?;)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Mainio teksti ! Murahdus riittäköön tervehdykseksi ja halailijoita voidaan epäillä homoiksi ! Hyi hel...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen
Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#3/BU:

Meille luonnonsuojelemille ja haudan partaalla roikkuville ryhmähali on ainoa tapa päästä kähmimään vastakkaista sukupuolta ilman, että saa syytteen raiskauksen yrityksestä (muusta ei voi edes teoriassa syyttää).

Itse blogi oli hyvää analyysiä oikeasta asiasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Radiosarjassa "Kahden polven treffit" 78-vuotias räppärimummo Eila kertoo, miksi hänestä tuli erilainen. Hän kertoo halunneensa kapinoida sitä vastaan, että hänen kotonaan ja hänen isovanhempiensa kotona hellyyden osoittaminen perheenjäsenten välillä puuttui kokonaan. Hän sanoo, että jonkun on katkaistava tuo kierre.

Oikeastihan suomalainen pitää halauksesta ja läheisyydestä ihan yhtä paljon kuin muutkin Homo sapiensin edustajat, mutta proseduurit ovat monasti hieman jäykemmät. Joskus suomalaisen miehen halaus on vilpittömän rivakka kädenpuristus ja pieni pään nyökäytys yhteisymmärryksessä, joskus vain keskikaljan tarjoaminen kalakaverille veneessä, mutta halaus se on silti.

Suomalainen mies on hyvin tunteellinen, ja hyvä niin.

Jouni Nordman

Mutta ne naiset eivät ole koskaan tyytyväisiä mihinkään, vaan vaatimalla vaativat aina enemmän.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuon vuodatuksen jälkeen on ihan pakko lähettää sinulle virtuaalipusihali;)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Etenkin se puhuminen olis tärkeetä,mutta vain silloin kun on"asiaa" !

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hienoa kun Seppo taas palasi blogistaniin!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Duudsonit antaa hyvää esimerkkiä suihkurallillaan .

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Myös vanhemmat naiset ovat liittyneet viime aikoina tähän käännytystyöhön. Nykyään on vaikeaa käydä missään sukulaisissa ilman että heti pihalla on jo naisväki kädet ojossa, että tulehan Raimo, halataan nyt mekin vähän. Viisikymppiset Raimot ovat ihan ihmeissään tästä muuttuneesta tilanteesta.""

Voi itkujen itku, mikä masentava tieto meille vanhemmille naisille, joiden suurin ilo on käydä sukulaiskemuissa halailemassa kaiken ikäiset raimot ja mitäs nyt. Eikös se heistä kivaa olekaan? Minä kun välillä joudun nuorempia halatakseni ottamaan heidät ensin kiinni, mutta luulin sen olevan vain kivaa kissa-hiiri leikkiä, josta poijaat ennen tykkäsivät?

Seppo Hildén

Kaija, näin vähän te tunnette meitä miehiä. Mutta samaa voi sanoa vica versa.

Siksi yritinkin tässä valottaa, että jättäkää edes yli 40 vuotiaat Raimot rauhaan hali-innossanne. En näet sanonut leikilläni, että me miehet mieluummin otetaan vaikka sitä puukkoa pari tuumaa kun antaudutaan selvinpäin halittaviksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ja kuinka moni yli 40-vuotias Raimo on minunkin kuullen itkenyt sitä, ettei kukaan ikinä halaa. Kaija tekee loistavaa halausprojektia; älä sitä lainkaan väheksy. Pikemminkin jättäisin halaamatta noin 16-20-vuotiaat miehet, jotka pyristelevät eroon emon sylistä. Hieman sen jälkeen mies on syli avoinna ja kauhuissaan, jos kukaan ei ikinä syleile.

Itse asiassa, Seppo, koko tekstisi huutaa sitä, että sinulle pitäisi antaa kunnon halausta ja päänpaijausta.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #19

Em väheksy Kaijan halausprojektia, vaan kauhistelen, sillä tällaiset projektit, paitsi että ne ovat kohteelleen hyvin vaivaannuttavia tilanteita, edesauttavat valitettavasti myös suomalaisen miehen muuttumista eurooppalaiseen miesmuottiin. Olemme joutuneet hyväksymään EU:n säännökset, mutta emme halua muuttua keski-ja eteä-eurooppalaisiksi miehiksi.

Minä en tosiaan tiedä, miten teille naisille kirjoittaisi selvemmin asiasta, kun te kuitenkin tulkitsette kaikki päinvastaiseksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #21

Heh, ymmärrän sinua hyvin Seppo, koska sinä olet kuitenkin huomattavasti ymmärtäväisempi näihin vaivaannuttaviin halauksiin kuin oma mieheni. Sinulla oli alarajana 40 -vuotiaat, mutta minun miehelläni halauskielto koski kaikkia yli 10 -vuotiaita ja poikkeuksen tekevät vain nuoret nätit naiset.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #19

"Ja kuinka moni yli 40-vuotias Raimo on minunkin kuullen itkenyt sitä, ettei kukaan ikinä halaa."

Se on vaan yksi konsti monista vongata piparia.

Seppo Hildén

Muuten, vaarallisista sanoista ja mihin tämä sananvapaus oikein onkaan menossa, pitää mainita, että laitoin tagisanoiksi blogiini ensimmäiseksi suomalainen mies ja seuraavaksi ryhmähali, jotka US:n (etukäteen algoroitu?) alusta ei suostunut julkaistessa laittamaan esiin, vaan ilmoitti, että tag-sanat odottavat moderaattorin tarkastusta. Ilmeisesti siis maanantaina paikalle toimitukseen saapuvaa ihmistä.

Koska suomalainen mies ja ryhmähali ovat tulleet epäilyttäviksi sanoiksi?

Heh, homma alkaa muistuttaa kohta Orwellin maalailemaa meininkiä. Paitsi että Orwellin hommat oli fiktiota, US:n ei.

Jonas Hellgren

"Koska suomalainen mies ja ryhmähali ovat tulleet epäilyttäviksi sanoiksi?"

Siitä saakka, kun Usarin toimitus on ollut feministien hallussa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsalaiset ovat tehneet oikein opetusvideon miesten halimisesta
https://www.youtube.com/watch?v=qw0Rp2pnv8w&featur...

Seppo Hildén

Hauska video.

Valitettavsti ruotsalaiset miehet ovat jo hävinneet pelin, kuten tuo opetusvideokin paljastaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

https://www.youtube.com/watch?v=JUdWApwbudQ

Tuossa vielä brittiversio, jossa korostetaan "miehekästä taputtelua", joka ilmaisee miehekästä itsetuntoa.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Mie en oikein tiije.
Paljon kyllä typerehditään ihan turhan takia.

Rohkea aiheen esillenosto.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ei oikein aukene minullekaan tuo voimahalin auvoisuus
Ärsyttää kun joku tulee ns henkilökohtaiseen tilaan

Jos on pakko kuten esim julkisessa liikenteessä usein on
Kestän kun on nimenomaan pakko
Muutoin ottaa pahasti päähän jos joku tunkee lähelle
Kun ei olisi pakko tunkea siihen liki

Kännikään ei kelpaa selitykseksi
Pahentaa vain asiaa
Liian monta vuotta nakkifakiirina, taksi/bussikuskina
Siinä niitä lääppijöitä oli kotitarpeiksi

Sattuipa kerran niinkin että olin töissä ulosheittäjän ominaisuudessa
Kaveri päätti "hupsutella"
Otti vauhtia ja aikoi ilmeisesti hypätä niskaan ja halata yrmyä
Muuten oikein kiva idea juu mutta, mutta
Näin vain nopean liikkeen silmäkulmastani
Reagoin kuin mies jota oli juuri pari päivää sitten yritetty töissä puukottaa

Elikkä käännyin ja löin niin lujaa kuin lähti
Kaveri putosi siihen sitten persiilleen ihmettelemään
Miksi löit, mitä varten

Huonoja ideoita on niin monenlaisia
Yllätyshalit ovat juuri sellaisia

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kännihalit on todella ärsyttävä tapa. Muutoin pienet halaukset sopii niin miesten kuin naistenkin kesken vallan mainiosti. Ja miksei ihan sekaparienkin kesken ;)

Toimituksen poiminnat